Η Παιδική Ακαδημία Roller Skates, Slalom Roller School, δημιουργήθηκε το 2015 από τον Νίκο Φαλτάκα (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Προπονητή Αλπικού Σκι και Πιστοποιημένου Εκπαιδευτή Roller Skating από τον Διεθνή οργανισμό I.C.P.
Έπειτα από πολυετή πείρα στην εκπαίδευση, με παρόρμηση την αγάπη για τα πατίνια αλλά και την αγάπη για τα παιδιά, δίνει την ευκαιρία σε παιδιά σχολικής ηλικίας, να γνωρίσουν το υπέροχο αυτό άθλημα του τροχοπεδιλισμού, μέσα από ασφαλείς μεθόδους προπόνησης και εκπαίδευσης.
Στην Ακαδημία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών.
Τα παιδιά ανάλογα με το επίπεδο τεχνικής χωρίζονται σε τμήματα Αρχαρίων, Μέσων και Προχωρημένων.
Ξεκινούν την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου και λήγουν στα τέλη Μαΐου, συμβαδίζοντας με την σχολική χρονιά.
Η Ακαδημία συνεργάζεται με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να εντάξουν τον τροχοπεδιλισμό στις εξωσχολικές τους αθλητικές δραστηριότητες.
Η επιλογή των χώρων προπόνησης γίνεται με αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του προγράμματος καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες τα μαθήματα γίνονται είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους με τις καταλληλότερες επιφάνειες, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των αθλουμένων πάνω από όλα αλλά και το καλύτερο δυνατό ρολλάρισμα (κύλιση) των πατινιών. Έτσι δεν χάνεται μάθημα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται κανονικά.

Για την συμμετοχή στην Παιδική Ακαδημία είναι υποχρεωτικό όλοι οι μαθητές να έχουν τα δικά τους πατίνια (Roller Skates) και να φορούν πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό, περικάρπια, επιαγκωνίδες, επιγονατίδες και κράνος.

Για να μπορεί ένα παιδί να συμμετέχει στο πρόγραμμα της Παιδικής Ακαδημίας, θα πρέπει να μπορεί να ρολλάρει μόνο του χωρίς την ανάγκη κάποιας υποστήριξης ή βοήθειας.
Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε για να μπορέσει να ενταχθεί στο γκρουπ, θα πρέπει να κάνει προπαρασκευαστικά μαθήματα (ιδιαίτερα) στην έδρα της Σχολής, όπου λειτουργεί μπάρα ασφαλείας για τους εντελώς αρχάριους.
Εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο.
Σε περίπτωση απουσίας λόγω δικής σας αδυναμίας, μπορείτε να αναπληρώσετε τη χαμένη προπόνηση μέσα στην σαιζόν. Χαμένα μαθήματα δεν μεταφέρονται στην επόμενη χρονιά.
Σε περίπτωση που χαθεί προπόνηση λόγω αδυναμίας του προπονητή, θα αναπληρωθεί σε κάποια επόμενη ώρα ή ημέρα, κατόπιν συνεννόησης.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι προπονήσεις γίνονται κανονικά σε εσωτερικούς χώρους, οπότε δεν χάνονται.

Εκπτώσεις για τα αδελφάκια:

  • Για το πρώτο παιδί ισχύουν οι αρχικές τιμές.
  • Για το δεύτερο παιδί ισχύει 20% έκπτωση.
  • Για το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί ισχύει 30% έκπτωση

Για δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Σχολή μας στο τηλέφωνο 2310 450 430