private lessonsΗ Σχολή μας.

Το Slalom Roller School, είναι σχολή εκμάθησης και προπόνησης του Τροχοπεδιλισμού (Roller Skating, ή Inline Skating, ή Roller Skates, ή και σκέτο Rollers).
Τα μαθήματα roller, ατομικά και ομαδικά, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.
Με τεράστια εμπειρία στην εκπαίδευση μικρών και μεγάλων μαθητών, η σχολή μας ξεκίνησε την λειτουργία της στην Θεσσαλονίκη το 1992, με την δημιουργία της Παιδικής Ακαδημίας και Σχολής Σκι, με την συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών στην εκμάθηση της τεχνικής των καταβάσεων του χειμερινού σκι.
Το roller skating ήταν μία από τις βασικές μορφές εκπαίδευσης της Σχολής Σκι και το χρησιμοποιούσαμε ως μέθοδο ξηρής προπόνησης κατά την περίοδο προετοιμασίας των μαθητών μας πριν από την Χειμερινή περίοδο.
Τα τελευταία χρόνια και λόγω της τεράστιας ανάπτυξης που έχει το roller skating σε παγκόσμιο επίπεδο, η σχολή μας έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στα ρόλλερς, συμβάλλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην διάδοση και εξάπλωση του αθλήματος σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο!

Ιδρυτής και υπεύθυνος των προγραμμάτων της Σχολής είναι ο Νίκος Φαλτάκας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Προπονητής Αλπικού Σκι και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Τροχοπεδιλισμού από τον Διεθνή Οργανισμό I.C.P.

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στην οδό Πασαλίδη 77, στην Καλαμαριά στην Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα Rollers για αυτούς που πρώτη φορά δοκιμάζουν rollers, καθώς υπάρχει μια ειδική μπάρα υποστήριξης στα πρώτα τους βήματα, είτε είναι παιδιά είτε ενήλικες.

Η εκπαίδευση που παρέχουμε στηρίζεται πάνω σε 3 πυλώνες ανάπτυξης:

 • Ασφάλεια
 • Διασκέδαση
 • Εκμάθηση

Ασφάλεια:

Πρωταρχικός στόχος της Σχολής μας είναι η ασφάλεια των μαθητών.
Φορούν πάντα και υποχρεωτικά πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό (Κράνος, Επιγονατίδες, Επιαγκωνίδες, Περικάρπια), δείχνουμε πώς να φορούν και πώς να χρησιμοποιούν τα πατίνια τους και τους εξηγούμε πως οι καιρικές συνθήκες, η φυσική κατάσταση, το κατάλληλο έδαφος και οι σωστοί κανόνες οδικής συμπεριφοράς, κάνουν το άθλημα του τροχοπεδιλισμού περισσότερο ασφαλές.

Διασκέδαση:

Αν δεν περνάμε καλά τότε γιατί να κάνουμε Rollers;
Ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση κάθε μαθητή επιλέγοντας κάθε φορά δραστηριότητα που να είναι εφικτή.
Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το κάνουμε με ενθουσιασμό.
Ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός.
Αν λοιπόν καταφέρουμε να μεταδώσουμε τον ενθουσιασμό στους μαθητές μας, σημαίνει ότι πετύχαμε τον στόχο μας.
Θέλουμε όλοι οι μαθητές μας να περνάνε καλά!

Εκμάθηση:

Ο Τροχοπεδιλισμός είναι τεχνικό άθλημα και χρειάζεται καθοδήγηση.
Εφαρμόζουμε μεθοδολογία από το Α στο Ω με σταδιακή εκμάθηση των τεχνικών.
Η Εκμάθηση περιλαμβάνει τις μεθόδους και τα είδη διδασκαλίας που βοηθούν τους μαθητές να επιτύχουν την αφομοίωση και την εμπέδωση της τεχνικής.
Όσο αυξάνεται το επίπεδο τεχνικής, τόσο αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η ασφάλεια του αθλούμενου.

Το Roller Skating αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια τόσο σε Παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα.
Πολλοί το επιλέγουν ως ατομικό άθλημα και συμμετέχουν σε αγώνες μικρών ή μεγάλων αποστάσεων, σε αγώνες ταχύτητας και σε αγώνες επιδεξιότητας.
Άλλοι το επιλέγουν ως ομαδικό άθλημα όπως π.χ. το Hokey με Rollers, με την συμμετοχή τους σε Τοπικά, Εθνικά και Διεθνή Πρωταθλήματα.
Οι περισσότεροι όμως το επιλέγουν ως μία εναλλακτική δραστηριότητα με πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη, καθότι χαρίζει καλή φυσική κατάσταση, αυτοπεποίθηση και αίσθηση ελευθερίας.

Κάνοντας κάποιος Rollers, γυμνάζεται καθολικά, καθότι συμμετέχουν σχεδόν όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος και επιπροσθέτως, λόγω της ταυτόχρονης αερόβιας και αναερόβιας άσκησης, χαρίζει στον οργανισμό θαυμάσια καρδιοαναπνευστική λειτουργία.

Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία για τα Inline Skates, σχετικά με την ασφάλεια τους ως άθλημα αλλά και τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία μας.

Αναγνωρισμένο και ασφαλές άθλημα

Στις χώρες του εξωτερικού το Roller Skating είναι αναγνωρισμένο ως άθλημα για το οποίο διοργανώνονται επίσημοι αγώνες, ενώ αναμένεται σύντομα να ενσωματωθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Ολυμπιακό πλέον άθλημα.
Από έρευνες που έχουν γίνει σε Αμερικάνικα πανεπιστήμια, βρέθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
To Roller Skating είναι 2 φορές ασφαλέστερο από παιχνίδια σε παιδικά πάρκα, 3 φορές ασφαλέστερο από το ποδόσφαιρο, 4 φορές ασφαλέστερο από το μπάσκετ, ενώ οι τραυματισμοί στο μπάσκετ είναι 400% περισσότεροι από ότι με τα πατίνια.

Γιατί να κάνεις Rollers (τα 12 οφέλη)

Όταν σκέφτεστε τα Rollers, σίγουρα θα σκέφτεστε θαλάσσιους περιπάτους στις παραλίες της Καλιφόρνια, υπέροχα κορίτσια με καυτά σορτσάκια και καλοκαιρινό ήλιο! Τουλάχιστον, αυτό είναι που βλέπουμε σε ταινίες, έτσι δεν είναι;
Στην πραγματικότητα όμως μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ακόμα και στη δική σας γειτονιά. Και το καλύτερο είναι, ότι δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική δραστηριότητα, αλλά προσφέρει με αφθονία, μεγάλα και πολλά οφέλη για την υγεία και το σώμα σας.

 1. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε:
  Είναι τόσο εύκολο που μπορεί να γίνει έξω στο δρόμο ή στις αυλές των σχολείων ή σε ένα γήπεδο μπάσκετ ή σε μεγάλα parking ή σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι, σε πλατείες, στη παραλία και οπουδήποτε υπάρχει μια ομαλή επιφάνεια. Δεν χρειάζεται να κλειστείτε σε κάποιο παγοδρόμιο ή κλειστό γήπεδο, αλλά μπορείτε να χαρείτε τις διαδρομές που σας δίνει η ίδια η πόλη που βρίσκεστε!
 2. Γυμνάζει, καίει θερμίδες, καίει το λίπος:
  Αν θέλετε να χάσετε βάρος, να αποκτήσετε ωραίο σώμα αλλά και περισσότερη υγεία, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε άμεσα τις προπονήσεις. Δεν έχει σημασία τι είδους πατινάζ κάνετε, ούτως ή άλλως θα κάψετε θερμίδες. Ακόμη και με ένα χαλαρό 30λεπτο, κάνοντας βόλτα στην παραλία, πρόκειται να κάψετε γύρω στις 250 θερμίδες. Έτσι, αν κάνετε rollers συστηματικά για 30 λεπτά πέντε φορές την εβδομάδα, θα κάψετε περίπου 1250 θερμίδες. Αυτό, σε συνδυασμό με μια λογική μειωμένη διατροφή θα σας βοηθήσει να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα! Αυτό και μόνο, αξίζει την προσπάθεια.
 3. Είναι εύκολο για τις αρθρώσεις:
  Τα Rollers σας παρέχουν μια διαδοχική κίνηση εναλλαγής, που σας κρατά μακριά από την καταπόνηση των αρθρώσεων, βοηθώντας σας να απολαύσετε την κίνηση η οποία είναι παρόμοια με το τρέξιμο ή τον χορό, χωρίς όμως την σκληρή τους επίδραση. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, τα Rollers προκαλούν λιγότερο από το 50% της επιβάρυνσης και καταπόνησης στις αρθρώσεις, σε σύγκριση με το τρέξιμο. Με άλλα λόγια, μία αερόβια προπόνηση με Roller έχει το ίδιο όφελος όπως η ίδια ποσότητα του χρόνου που δαπανάται στο τρέξιμο, αλλά χωρίς την βλάβη της άρθρωσης.
 4. Βελτιώνει την ισορροπία, την ευκινησία και το συντονισμό:
  Το RollerSkating συμβάλλει στη βελτίωση της ισορροπίας με τη δύναμη των κοιλιακών και των κάτω-ραχιαίων μυών που χρησιμοποιείτε, δεδομένου ότι θα πρέπει να διατηρήσετε μια σταθερή θέση για να μείνετε όρθιοι. Βελτιώνοντας τη συνεργασία σώματος με την κίνηση των ποδιών βελτιώνεται και ο συντονισμός. Έχοντας καλή ισορροπία, ευκινησία και συντονισμό , μειώνετε την ποσότητα της ενέργειας που καταβάλετε όταν κάνετε τακτικές δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή ακόμα και όταν εργάζεστε, και αυτό βοηθά επίσης να μειωθεί η κούραση.
 5. Ενισχύει την καρδιά:
  Οι καρδιακές παθήσεις είναι πλέον διαδεδομένες. Είναι επίσης η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Η Καρδιακή νόσος, η οποία περιλαμβάνει καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, και άλλες συναφείς καρδιαγγειακές παθήσεις, είναι ένας δολοφόνος που χάρη στις καθημερινές πιέσεις που δεχόμαστε, είναι ανησυχητικά τα ποσοστά αύξησής τους. Η American Heart Association αναγνωρίζει τα Rollers ως μια αποτελεσματική αερόβια άσκηση που βοηθά στην ενίσχυση της καρδιάς. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στο Γερμανικό Πανεπιστήμιο Konstantz, κάνοντας μέτριο πατινάζ αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό του αθλούμενου σε επίπεδα που κυμαίνονται από 140 έως 160 παλμούς ανά λεπτό, ενώ κάνοντας πατινάζ σε μεγάλες ταχύτητες μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό έως περίπου 180 παλμούς ανά λεπτό.
 6. Γυμνάζει όλο το σώμα, χτίζει μύες:
  Κάνοντας rollers δουλεύετε παράλληλα χέρια και πόδια, ενδυναμώνοντας το σώμα σας μέσα από την κίνηση, ενώ ταυτόχρονα ο κορμός γυμνάζεται προσπαθώντας να κρατήσει την ισορροπία του.Τα Rollers σας βοηθούν να χτίσετε τη δύναμη, ιδιαίτερα στους μύες του κάτω μέρους του σώματος, γιατί προπονείτε παράλληλα τους γλουτούς, τους μηρούς, τις γάμπες. Παράλληλα προπονείτε τους κοιλιακούς για να μπορεί το σώμα να κρατά την ισορροπία του. Κάθε φορά που στρίβετε, λυγίζετε και περιστρέφεστε καθώς οδηγείτε το σώμα σας στις στροφές γυμνάζετε πραγματικά τους μύες της πλάτης σας, καθιστώντας την σταθερή, γερή και δυναμωμένη. Επίσης χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να δώσετε ώθηση στις στροφές, τα πετάγματα και τα κόλπα. Έχοντας λοιπόν ισχυρότερους μύες μαζί με καλύτερο συντονισμό, σας βοηθάει να αποφύγετε τους τραυματισμούς και σας κρατάει ενεργό και εύκαμπτο, σε οποιαδήποτε ηλικία.
 7. Βελτιώνει την αντοχή:
  Εκτός από την αύξηση της μυϊκής δύναμης, το Inline Skating μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής αντοχής. Προσθέτοντας μερικές ανηφόρες σε κάθε προπόνησή σας εκπαιδεύετε το καρδιαγγειακό σύστημα σας να χρησιμοποιεί τις ενεργειακές αποθήκες του σώματος πιο αποτελεσματικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διανύετε μεγαλύτερες αποστάσεις και να κάνετε άλλες έντονες προπονήσεις χωρίς να εξαντλείστε.
 8. Πολεμά ασθένειες, όπως την κατάθλιψη και τον διαβήτη:
  Η American Diabetes Association συστήνει δύο κύριους τύπους φυσικής δραστηριότητας για τη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη, την ενδυνάμωση του σώματος και την αερόβια άσκηση. Το Inline Skating είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αερόβιας άσκησης, η οποία βοηθά τη χρήση του σώματός σας για να ελέγχει καλύτερα την ινσουλίνη σας. Το Inline Skating ενισχύει την καρδιά και τα οστά, ανακουφίζει από το άγχος, μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τον διαβήτη, έτσι στην πραγματικότητα, θα μπορούσε το πατινάζ να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη ή ίσως ακόμη και να το αποτρέψει. Ένα ισχυρό σώμα όχι μόνο παλεύει ασθένειες μέσω της δημιουργίας ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος , αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και των καταγμάτων των οστών σε μετέπειτα ηλικία.
 9. Γενική προπόνηση:
  Το Inline Skating είναι ισοδύναμο με το τρέξιμο όσον αφορά τα οφέλη για την υγεία και την θερμιδική κατανάλωση, τη μείωση του σωματικού λίπους, και την ανάπτυξη της δύναμης στα πόδια. Έτσι, εάν είστε ένας αθλητής και ψάχνετε για μια δραστηριότητα για να σας κρατήσει σε φόρμα κατά τη διάρκεια της Off Season, πάρτε ένα ζευγάρι πατίνια!
 10. Κοινωνικοποίηση:
  Το Roller Skating είναι μια κοινωνική δραστηριότητα που μπορεί να γίνει με τους φίλους σας. Το να είστε κοινωνικοί είναι ένα σημαντικό μέρος της υγείας, μειώνει το στρες και βελτιώνει τη διάθεση. Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που οι φίλοι σας θα θέλουν να συναντηθείτε για δείπνο ή ποτά, προτείνετε τους μια βόλτα στην παραλία με τα rollers σας !
 11. Μέσο μεταφοράς:
  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα rollers σας σαν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη, σε συνδυασμό με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, πάντα βέβαια φορώντας τον προστατευτικό σας εξοπλισμό. Σας δίνει ελευθερία κινήσεων, μπορείτε να υπολογίζετε τον χρόνο σας και σίγουρα δεν θα κολλήσετε ποτέ στην κίνηση !
 12. Καλό για διάθεση:
  Έχετε δει ποτέ το πρόσωπο κάποιου που κάνει rollers να είναι σκυθρωπό και συνοφρυωμένο; Φυσικά και όχι! Κάνοντας Roller Skating μειώνονται οι κακές ορμόνες και ενώ το κάνει αυτό, αυξάνονται οι καλές ενδορφίνες, που είναι κοινώς γνωστό ως «οι ορμόνες της χαράς».
  Το Inline Skating καθαρίζει το μυαλό, ελαχιστοποιεί ήπιες μορφές κατάθλιψης και αυτό ακριβώς σε κάνει ευτυχισμένο. Αν τα βάλεις κάτω, το φως του ήλιου, τα φώτα της πόλης, η κοινωνικοποίηση, τα οφέλη για την υγεία, η διασκέδαση, η μουσική, το Roller Skating είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές προπονήσεις!