Τα Rollers είναι γυμναστική και διασκέδαση μαζί.
Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει Roller Skating από την ηλικία των 2,5 ετών, αρκεί να το θέλει!

roller floorΤα προκαταρκτικά μαθήματα για τους όλους τους αρχάριους ανεξαρτήτως ηλικίας, γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα στην έδρα της Σχολής, στην οδό Πασαλίδη 77 στην Καλαμαριά.
Τα επόμενα μαθήματα γίνονται σε επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους με τις καταλληλότερες επιφάνειες, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των αθλουμένων πάνω από όλα, αλλά και το καλύτερο δυνατό ρολλάρισμα (κύλιση) των πατινιών.
Υπάρχουν πολλοί χώροι όπου μπορούμε να ρολλάρουμε με ασφάλεια.
Τέτοιοι χώροι είναι τα γήπεδα μπάσκετ, οι αυλές σχολείων, τα πάρκινγκ, οι πεζόδρομοι και οι πλατείες.

Όλα τα μαθήματα έχουν διάρκεια από 30′ έως και 60′ λεπτά ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο μαθητής και πρέπει να βρίσκεται στο χώρο του μαθήματος 15′ λεπτά νωρίτερα για την έγκαιρη προετοιμασία του.

  • Πρέπει να έχει μαζί του εκτός από τα πατίνια ρολερς, πλήρες σετ προστατευτικού εξοπλισμού δηλαδή επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, περικάρπια και κράνος.
    Επίσης ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες και ένα μπουκαλάκι νερό.
  • Για τα μαθήματα που γίνονται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση βροχής λόγω της ολισθηρότητας και επικινδυνότητας των χώρων, υπάρχει πιθανότητα αναβολής του μαθήματος.
  • Τα Μαθήματα της Παιδικής Ακαδημίας που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Σχολείων δεν χάνονται γιατί σε περίπτωση κακοκαιρίας πραγματοποιούνται στους εσωτερικούς χώρους του Σχολείου.

Εξαρτάται από την ηλικία, τη διάθεση και τη συχνότητα της εξάσκησης.
Με τη σωστή καθοδήγηση και την επαγγελματική μας διδασκαλία, μπορείτε να μάθετε να πατινάρετε σωστά σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από ότι αν προσπαθήσετε μόνοι σας.
Έτσι θα αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς που μπορούν να συμβούν όταν προσπαθείτε μόνος.
Η σωστή καθοδήγηση μειώνει επίσης τις πιθανότητες να κάνετε κοινά λάθη ή να αναπτύξετε κακές συνήθειες όπως συνήθως έχουν οι αυτοδίδακτοι σκέιτερ.
Η αυτοπεποίθηση ενισχύεται μέρα με τη μέρα με την επανάληψη των ασκήσεων.
Για να απολαύσετε τα rollers σε περιβάλλον δρόμου, πάρκου, πλατείας, πέρα από τα μαθήματα θα χρειαστείτε αρκετές προπονήσεις ώστε να είστε έτοιμοι.
Απλά με εμάς θα το καταφέρετε πιο σύντομα!

Για να κάνετε μαθήματα Rollers χρειάζεστε:

  • Τα δικά σας πατίνια rollers εφόσον ρολλάρετε.
  • Εαν είστε αρχάριος και δεν έχετε δικά σας, υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού στην Σχολή μας.
  • Πλήρη Προστατευτικό Εξοπλισμό που περιλαμβάνει το κράνος, και προστατευτικά για καρπούς, αγκώνες και γόνατα. Τα προστατευτικά είναι απαραίτητα και χωρίς αυτά δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα.
  • Συνιστούμε να έχετε ένα καθαρό στεγνό ζευγάρι κάλτσες για να φορέσετε με τα πατίνια σας και να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.
  • Στο κατάστημα Slalom Shop που βρίσκεται στην οδό Πασαλίδη 77,στην Καλαμαριά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε εξοπλισμούς inline skates, προστατευτικά και κράνη.

Το Slalom ξεκίνησε μαθήματα Rollers από το 1992, ως βασική μέθοδο προπόνησης ξηρού εδάφους, για τους μαθητές της Σχολής και Παιδικής Ακαδημίας του Slalom Ski School.
Με εμπειρία και γνώση πάνω από 25 χρόνια και πάντα μέσα από ασφαλείς μεθόδους, επιτυγχάνεται η προοδευτική ανάπτυξη της τεχνικής του κάθε μαθητή.
Τα μαθήματα γίνονται κάτω από την επιμέλεια και επίβλεψη του Νικολάου Φαλτάκα, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Προπονητή Σκι και Διεθνώς Πιστοποιημένου Εκπαιδευτή Inline Skate από την I.C.P.(Inline Certification Program International). Διαβάστε Περισσότερα