Πώς να βρεις το σωστό μέγεθος για τα πατίνια σου όταν αγοράζεις από το Internet.

Πώς να βρεις το σωστό μέγεθος για τα πατίνια σου όταν αγοράζεις από το Internet.

Ήρθε η ώρα να αγοράσεις καινούρια πατίνια! Τι τέλεια! Πριν παραγγείλεις όμως από το Internet τα πατίνια που σου άρεσαν, και αφού δεν σου δίνεται η δυνατότητα να τα δοκιμάσεις πρώτα, καλά θα κάνεις να ελέγξεις ακριβώς το νούμερο που φοράς για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και αναγκαστείς ή να στριμώξεις το ποδαράκι σου σε ένα νούμερο μικρότερα πατίνια ή να βάλεις δύο πάτους για να καλύψεις το κενό που υπάρχει μεταξύ του ποδιού σου και της μπότας.

Έτσι λοιπόν καλά θα κάνεις πρώτα να:

  • Μετρήσεις σωστά το πόδι σου.
    Για να μετρήσεις σωστά το μέγεθος του ποδιού σου,  τοποθέτησε το πόδι σου στο έδαφος με την φτέρνα να ακουμπάει σε έναν τοίχο και μετά μέτρα την απόσταση από τον τοίχο μέχρι τα δάχτυλά σου.

  • Ελέγξεις το μεγεθολόγιο από το μοντέλο που σε ενδιαφέρει όπως το δίνει η εταιρεία. Τσέκαρε το αποτέλεσμα σε σχέση με το μεγεθολόγιο της εταιρείας και βρες το σωστό μέγεθος για τα inline skate σου.
  • Επέλεξε το μέγεθος που σου ταιριάζει καλύτερα σε σχέση με το μήκος του ποδιού σου, αφήνοντας λίγο extra χώρο για μεγαλύτερη άνεση. (Προτείνουμε να προσθέσεις γύρω στα 5-9 χιλιοστά στο μήκος του ποδιού σου υπολογίζοντας έτσι και το πάχος της κάλτσας που θα φοράς).

Ένα απλό παράδειγμα:
Το πόδι μου είναι 27,5 εκ. μετρημένο από την φτέρνα ως τα δάχτυλα.
Θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι inline skates της Powerslide. Ελέγχω το μεγεθολόγιο της εταιρείας και βλέπω ότι το 27,5 εκ. είναι το 43 EU (ευρωπαϊκό).
Το Νο 43 θα μου κάνει , αλλά τα πόδια μου χρειάζονται λίγο χώρο μέσα στο παπούτσι και επειδή θα φοράω χοντρή κάλτσα θα ήταν καλό να προσθέσω ακόμη 5 χιλιοστά. Άρα 27,5 + 0,5 = 28 εκ.
Έτσι το σωστό νούμερο για εμένα θα είναι 44 EU.

 

Στην ερώτηση που κάνουν πολλοί: “Θα μπορούσα να μετρήσω το μέγεθος από τις εσωτερικές σόλες των παπουτσιών μου;”
Η απάντηση είναι : OΧΙ. Το σωστό μέτρημα των ποδιών γίνεται από άκρη σε άκρη, μετρημένο με τον παραπάνω τρόπο και όχι στο μέγεθος της εσωτερικής σόλας των παπουτσιών, η οποία είναι συνήθως λίγα εκατοστά μικρότερη από το παπούτσι.

 

Επίσης αντί να σταθείς στον τοίχο και να μετρήσεις το πόδι σου, μπορείς να το ζωγραφίσεις σε ένα χαρτί. Με γυμνό πόδι, πατάς επάνω σε ένα λευκό χαρτί, και με την μύτη του μολυβιού σε κάθετη θέση ζωγραφίζεις το περίγραμμα του. Στη συνέχεια με τον χάρακα, μετράς τα εκατοστά της ζωγραφισμένης πατούσας. (δείτε την φωτογραφία στην αρχή του κειμένου)
Προσοχή όμως, το μολύβι να είναι πάντα σε κάθετη θέση και να μην μπει η μύτη κάτω από τα δάχτυλα λόγω γαργαλητού…