You are currently viewing Κάντε ρόλερς μαζί με τα παιδιά σας

Κάντε ρόλερς μαζί με τα παιδιά σας

Είναι πολύ όμορφη εμπειρία να κάνεις κάτι παρέα με τα παιδιά σου και ειδικά όταν είναι ένα άθλημα που προσφέρει και χαρά! Βάλτε τα πατίνια σας και ξεχυθείτε στις πλατείες! Συνδυάστε την γυμναστική με την διασκέδαση ξοδεύοντας ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας …. κάτι που θα τους μείνει για πάντα στο μυαλό!

Τα παιδιά είναι γνωστό ότι έχουν ως πρότυπο τους γονείς τους! Τι καλύτερο παράδειγμα λοιπόν από γονείς που κινούνται, αθλούνται και είναι «ζωντανοί» !

man-rollerskating-with-5-kids-hanging-from-his-waist

Τα παιδιά μαθαίνουν με το παράδειγμα. Εάν δίνετε ένα καλό παράδειγμα σε αυτά περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί, είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν αυτές τις συμπεριφορές και σε άλλες σχέσεις στη ζωή τους. Απλά πράγματα όπως το να τους φορέσετε τα rollers στα πόδια και να τους δέσετε τα κορδόνια ή να κρατηθείτε από την μέση και να κάνετε το τρενάκι, θα τα βοηθήσουν να καταλάβουν περισσότερα σχετικά με την αλληλεπίδραση με άλλους, καθώς και να τους διδάξουν πράγματα όπως η κοινή χρήση και η καλοσύνη.

Κάνοντας inline skates μαζί με τα παιδιά σας, τα βοηθάτε να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους, να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση τους και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Τα παιδιά που περνούν χρόνο με τους γονείς τους κάνοντας δραστηριότητες μαζί που τους φέρνουν χαρά, αισθάνονται ότι εκτιμούνται περισσότερο από τους γονείς τους και έτσι αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. dad-inlineskating-with-his-two-daughters

Την ίδια στιγμή που κάνετε rollers, αναπτύσσετε και βελτιώνετε και τους δεσμούς σας με τα παιδιά σας. Έρχεστε πιο κοντά, διασκεδάζετε και γελάτε, πέφτετε και σηκώνεστε, προσπαθείτε και κουράζεστε αλλά στο τέλος αγκαλιάζεστε και φιλιέστε. Ο δημιουργικός χρόνος μαζί με τα παιδιά αναπτύσσει θετικές συμπεριφορές που φαίνονται ακόμη περισσότερο σε μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε επικίνδυνες και άσχημες συμπεριφορές αργότερα στη ζωή τους.
dad-with-his-daughter-inlineskatingΌταν περνάτε ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά σας, όσο λίγος κι αν είναι, τότε καλλιεργείται ένα περιβάλλον ανοιχτής επικοινωνίας, η οποία είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά ώστε να αισθάνονται άνετα μαζί σας, να ξέρουν ότι θα είστε πάντα δίπλα τους και να μπορούν να σας εμπιστευτούν. Πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να κάνουν παρέα με τους γονείς τους και να κάνουν πράγματα που τους κάνουν όλους χαρούμενους!

Οι οικογένειες που μοιράζονται δραστηριότητες μαζί σχηματίζουν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς καθώς και την ικανότητα να προσαρμόζονται καλά σε καταστάσεις ως οικογένεια. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τον ελεύθερο μας χρόνο και τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά βρίσκονται σε μια συνεχή εγρήγορση. Είναι όμως πολύ σημαντικό να προσπαθείτε να βρίσκετε λίγο χρόνο να περνάτε μαζί και να μοιράζεστε στιγμές χαρούμενες, γιατί αυτές οι στιγμές θα είναι αυτές που θα μείνουν στο μυαλό τους και θα θυμούνται όταν μεγαλώσουν και αυτές θα είναι και οι πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις.

Rollerblading-123rf-1024x664

Κάνοντας πατίνια μαζί με τα παιδιά σας, τα βοηθάτε να κοινωνικοποιηθούν πιο εύκολα. Τα ρόλλερς κάνουν καλό ακόμη και στην διάθεση, γιατί κατά την διάρκεια του inline skating αυξάνονται οι καλές ενδορφίνες , που είναι κοινώς γνωστό ως «οι ορμόνες της χαράς». Έχοντας λοιπόν μια χαρούμενη διάθεση μπορούν τα παιδιά σας αλλά και εσείς οι ίδιοι να δημιουργήσετε γύρω σας μια μεγαλύτερη χαρούμενη παρέα.

Ως πρότυπα που είστε, μπορείτε παράλληλα να προωθήσετε και μια πιο ισορροπημένη διατροφή, που θα σας δώσει δύναμη και διάθεση. Μπορείτε να έχετε μαζί σας φρούτα και λαχανικά καθώς και πολύ νερό για να σας κρατάει ενυδατωμένους σε όλη την διάρκεια.

little boy rollerskating with his father

Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, μην ξεχνάτε ότι το inline skating είναι ένα άθλημα. Κάνοντας rollers χρησιμοποιείτε ολόκληρο το σώμα, το γυμνάζετε και το κρατάτε δυνατό. Γυμνάζετε την καρδιά σας αλλά και τους μύες σας, βοηθάτε στον συντονισμό των κινήσεων και την ισορροπίας, ιδρώνετε και φεύγουν οι τοξίνες. Έτσι ενώ περνάτε την ώρα σας διασκεδάζοντας, γελώντας και παίζοντας ταυτόχρονα γυμνάζεστε και βελτιώνετε την φυσική κατάσταση σας, τόσο την δική σας όσο και των παιδιών σας! Τα οφέλη του inline skating είναι πάρα πολλά!

Φυσικά βέβαια πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να εξοπλιστείτε με ένα καλό ζευγάρι rollers, ένα πλήρες σετ προστατευτικών – που θα περιλαμβάνει τα περικάρπια, τις επιαγκωνίδες και τις επιγονατίδες – καθώς και ένα καλό κράνος . Αυτά θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε ασφαλείς και εσείς αλλά και τα παιδιά σας, γιατί φορώντας τα γνωρίζετε ότι ακόμη κι αν πέσετε, δεν θα χτυπήσετε και δεν θα σας χαλάσει η μέρα με κλάματα και οδυρμούς. Έτσι με τον σωστό εξοπλισμό η μέρα σας θα είναι εξασφαλισμένα χαρούμενη!

Το πιο σημαντικό είναι να μπορείτε απλά να διασκεδάζετε και να απολαμβάνετε τον χρόνο σας όλοι μαζί! Αξιοποιήστε στο έπακρο αυτή την δυνατότητα που σας δίνεται κάνοντας rollers και χαρείτε την κάθε στιγμή!