You are currently viewing Σκι και Inline Skate

Σκι και Inline Skate

Όταν κλείνουν τα χιονοδρομικά κέντρα και δεν είσαι τύπος του γυμναστήριου, τι κάνεις για να εκτονωθείς? Εδώ έρχεται το Inline Skating να αντικαταστήσει την ανάγκη σου για ταχύτητα και αδρεναλίνη! Σκι και Inline Skate.

Angulation-TurnΚαι ενώ μερικοί βρίσκουν παρηγοριά σε προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι, ένας τεράστιος αριθμός σκιέρ κάνει πατίνια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεδώσει κανείς από την κλεισούρα, να βάλει στην άκρη του μυαλού του τα προβλήματα του και να ασχοληθεί λίγο με τον εαυτό του.
Σίγουρα μας αρέσει να κάνουμε τα χόμπι μας μαζί με την παρέα μας , αλλά όπως και το σκι και το Inline Skate είναι ατομικό σπορ και απαιτεί αρκετή αυτοσυγκέντρωση, ιδιαίτερα όταν η προπόνηση έχει να κάνει με ταχύτητα και ανώμαλα εδάφη.

Ο Tom Hyser, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της εταιρείας Rollerblade, δήλωσε ότι τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, τα inline skates έχουν σημειώσει τουλάχιστον 300% αύξηση της ζήτησης. «Από τότε που ξέσπασε ο COVID-19, λάβαμε συνεχείς κλήσεις από εμπόρους λιανικής που μας ζητούν να στείλουμε περισσότερα πατίνια», λέει. “Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγουν οι άνθρωποι έξω, διατηρώντας παράλληλα την απόσταση τους.”

O Hyser λέει ότι η κοινότητα του σκι αποτελεί τεράστιο μέρος των πωλήσεων inline skate, καθώς είναι ένας τόσο δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος προπόνησης cross-train.

rollerblade-dont-loose-your-edge-this-summer «Ένας προπονητής της Εθνικής Καναδικής Ομάδας Σκι πήρε πατίνια για την ομάδα pipe όταν έκλεισαν τα χιονοδρομικά κέντρα και μερικές μέρες αργότερα επέστρεψε για να πάρει πατίνια και για την ομάδα του slopestyle. ” Το πρόγραμμα Skate to Ski της Rollerblade, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σκι εκτός χιονιού που χρησιμοποιείται από την ομάδα σκι των ΗΠΑ, το PSIA και το National Ski Patrol, έχει κάνει τη μάρκα και τα Inline skates δημοφιλή στους σκιέρ που θέλουν να παραμείνουν σε φόρμα.

downhiil-in-inlineskates

«Το αγωνιστικό σκι έχει τρομερές απαιτήσεις», λέει ο Tommy Biesemeyer, αθλητής της ομάδας σκι των ΗΠΑ που χρησιμοποίησε το πρόγραμμα Skate to Ski στην καλοκαιρινή του προπόνηση. «Οι γλουτοί μου, οι τετρακέφαλοι και η πλάτη μου δουλεύουν απίστευτα όταν κάνω skating και αυτές οι τρεις περιοχές είναι πολύ σημαντικές για έναν σκιέρ». Αφού ανέκαμψε από μια σειρά τραυματισμών από αγώνες, ο Biesemeyer στράφηκε στο Inline Skating για να τον βοηθήσει να ξαναπατήσει στα πόδια του προτού ξεκινήσει πάλι το σκι. “Παρείχε επαναλαμβανόμενες κινήσεις χαμηλού αντίκτυπου που έχτισαν τη δύναμή μου, δημιουργώντας μια ισχυρή βάση.”

Μην ξεχνάτε πως το inline skating χρησιμοποιεί παρόμοια σημεία ισορροπίας, εμπλέκει πολλές από τις ίδιες ομάδες μυών με το σκι και πολλές κινήσεις χρησιμοποιούν την ίδια θέση σώματος. Τα γόνατα είναι λυγισμένα, ο κορμός τείνει να έρχεται μπροστά και να στηρίζεται στις γλώσσες από τις μπότες, τα πόδια είναι ανοιχτά στο φάρδος των γοφών και παράλληλα μεταξύ τους, τα χέρια είναι λυγισμένα στους αγκώνες τοποθετημένα στο πλάι του κορμού να δείχνουν μπροστά όπως ο πιανίστας, το βλέμμα σταθερό να κοιτάει μπροστά και μακριά.

Maxxum-Salt-Lake-City-by-Greg-Mirzoyan

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να ανακαλύψετε ένα παλιό ζευγάρι πατίνια στην αποθήκη σας και να βγείτε αμέσως για μια γρήγορη επίδειξη στη γειτονιά, συνιστούμε να ελέγξετε πάρα πολύ καλά τον εξοπλισμό σας και να δείτε μήπως από την αχρηστία έχει πολυμεριστεί – κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο – και να επιλέξετε με πολλή προσοχή το έδαφος στο οποίο θα ρολάρετε εάν δεν έχετε πατινάρει για καιρό. «Οι σκιέρ πλησιάζουν συχνά απότομες πλαγιές, καθώς αυτό είναι συνηθισμένο στα σκι τους», λέει ο Hyser. “Αλλά γρήγορα θα βρεθείτε να πηγαίνετε πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε κανείς και μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσετε όταν τρέχετε στον δρόμο.” Ο Hyser συμβουλεύει να ξεκινήσετε σε ίσιο επίπεδο, ακόμη και στο γήπεδο τένις ή στο πάρκινγκ, προτού ξεκινήσετε την βόλτα σας σε πολυσύχναστα μονοπάτια και δρόμους. Για τους σκιέρ που θέλουν να διασκεδάσουν, η βόλτα γύρω από την πόλη με πατίνια προσφέρει μια γεύση απόλαυσης παρόμοια με το σκι.

Πάρτε τον προστατευτικό σας εξοπλισμό λοιπόν, ελέγξτε τα πατίνια σας και ξεχυθείτε στο δρόμο για λίγο ρολάρισμα!

Πηγή: Powder, the skiers magazine